KÉPESÍTŐ VIZSGA

A képzés sikeres teljesítése esetén tanúsítvány kerül kiadásra. A záróvizsgán megszerzett tanúsítvánnyal egy független akkreditált vizsgaközpontokban képesítő vizsgát tehetsz, melynek teljesítése esetén a szakképesítés államilag elismert képesítő bizonyítványát is megszerezheted, azaz szakképesítő bizonyítványt kapsz. 

A képesítési követelményt előíró jogszabály: egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről, valamint egyes műszaki szabályozási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 34/2021. (VII. 26.) ITM rendelet
Képesítővizsgára való jelentkezés feltétele: A képző intézmény által kiadott tanúsítvány. Képesítővizsga menete:
Szakmai gyakorlat:
- Manikűr: két kézen 80 perc
- Műkörömépítés kihúzott anyag csoporttal: két kézen 180 perc
- Műkörömépítés extrém forma: két kézen 180 perc
- Műkörömépítés francia + 3D díszítés: két kézen 180 perc
- Töltés: két kézen 180 perc

Szakmai írásbeli: 25 feladat (100 pont), 90 perc

Az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről, valamint egyes műszaki szabályozási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról szóló 34/2021 (VII.26.) ITM rendelet 1. számú mellékletében szereplő tevékenységleírások tartalmilag mutatják meg, milyen szakképesítésekkel végezhetők. Ezek a rendelet kiadásának pillanatában hatályban lévő (illetve a legutolsó időállapot szerinti korábbi, OKJ-s) szakképesítéseket sorolja fel azzal, hogy amennyiben a tevékenységgyakorláshoz rendelt képesítés nem kizárólagos érvényű, az E oszlop magyarázata szerint elfogadható egyéb, a szakmairánynak megfelelő más szakma, szakképesítés vagy magasabb szintű szakirányú végzettség is. A konkrétan megjelölt szakképesítés "10124005 Manikűrös és körömdizájner" 2022. augusztus 22-én került a szakképesítések nyilvántartásába (államilag elismert képesítés), melynek szakmairánya, szakmai tartalma, továbbá kimeneti követelményei megfelelnek a tevékenységleírásnak, ennek okán az E oszlop elfogadhatósága, a képzést követő sikeres képesítő vizsga és képesítő bizonyítvány birtokában biztosított.